torstai 17. syyskuuta 2015

Illustrator

Adobe Illustrator on vektorigrafiikkaohjelma, joka perustuu pisteeseen.

Illustrator on työväline jolla tehdään kaikki käyntikortit, mainokset, banderollit, pinssit jne. Huikein asia on se, että voi itse piirtää mustalla tussilla paperille kaiken mitä haluat, sen jälkeen vain skannaat tekeleesi koneelle ja liität illuun. Tulee todella hienoja tekeleitä meidän luokan jokaisella ryhmällä, ketään ei ilmeisesti ole ikinä kyseistä ohjelmaa käyttänyt ja hyvin kaikilla menee. 
Tässä nyt vähän perus simppeli nippeli asioita itselleni muistiin:

Ai- muotoon tallennetaan jos työtäsi joutunee vielä muokkaamaan tai aijot siirtää sen toiseen Adoben ohjelmaan.

Jpg- ja pngmuodot ovat tallennusmuotoja, jotka eivät ole enää muokattavissa. Jos lähetät asiakkaalle tekemäsi käyntikortin niin tallenna se jpg. tai png. muotoon ettei asiakas pysty ominpäin sitä muokkaamaan ellette ole asiasta toisin sopineet.

Pdf muoto on painovalmiille tiedostolle.

File -> New eli siis uusi tiedosto
Koko leveys (width) ja korkeus (height) millimetreissä.


Värit esim. #000000 musta jne.

En ole siis ikinä kyseistä ohjelmaa käyttänyt mutta tarvitsin sen "oppimiseen" vain päivän.

En aio sanoa mitään miten löydät tietyt asiat ja miten oppia mitäkin. Tutki itse. Kysy jos et osaa. Ei mitään opi ellei itse ala kokeilemaan ja testailemaan. En osaisi tehdä kotisivujakaan jos en itse olisi joskus vuosia sitten alkanut tutustumaan asioihin. Ei auta kuin alkaa näppäilemään ja testailemaan mitä mistäkin löytyy ja mitä mikäkin nappula tekee, ei se ainakaan rikki mene. Hetken päästä muistat sanatkin ja tiedät millä sanalla saat haluamasi kuvion tai efektin. Ei sillä opi, että kirjoittaa vihkoon jokaisen sanan merkityksen, tekemällä oppii. Hyvä tietysti on osata mitat kuten korkeus/pituus englanniksi, #värikoodit ja niin edespäin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit myös laittaa viestiä sähköpostiini, marialiciousblog@gmail.com xoxo M