keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Tigerin myymälätila skannaus

 Ensimmäisenä näen Tigerin ison mustan kyltin kun saavun työpaikalle. Sisäänkäynti on tilava ja vastassa on heti kamppis pöytä. Tällä hetkellä kampanja pöydät ovat täynnä leluja ja joulua. Tigerilla jokaisen pöydän yläpuolella roikkuu paljon valoja. Myymälä on siis valoisa joka on hyvä, sillä tuotteita on niin paljon, että kunnon valaistus on tarpeen. Myymälä on valkoinen ja lattia puun ruskea. Lattialla ei siis ole mattoja, ainoastaan dogeja tai häkkejä joissa on tuotteita. Näyteikkunat kuuluvat myös kampanja alueisiin, nyt ikkunapöydillä on joulua sekä leluja. Normaalisti sen kuukauden kamppis tavaraa, esim. kesäkuussa kesän kamppis tavaraa. 

Pöydät ovat täynnä valkoisia "viinilaatikoita" joista pöydät rakennetaan. Konseptin mukaan yksi tuote per laatikko, mutta aina tämä ei onnistu, tuotteen koon tai monimutkaisuuden takia. Tilassa liikutaan käytävällä. Kaiken aikaa käytävän kummallakin puolella sijaitsee pöytä tai seinä. Käytävä menee koko myymälänläpi alueittain ja loppuu kassoille jossa voi sitten ostaa haluamansa tuotteet. 


Jokaisen viinilaatikon vasemmassa reunassa on hintapidike jossa on suurehko hintalappu tuotteelle, valitettavasti jotkin tuotteen ovat niin isoja, että ne peittävät toisen tuotteen hinnan ja siksi asiakkaat luulevat ettei hintaa ole näkyvissä. Tigerin kuitti on myös hyvin selvä, siinä näkyvät tuote (koodi), kappalemäärä ja hinta. Lopussa lukee vaihto ja palautusoikeus teksti ja lopuksi kuitin numero, myyjä, päivämäärä jne.
Kassa-alue on yksi yhtenäinen jossa on kaksi kassaa. Useimmiten vain toinen on käytössä, ruuhka-aikoina molemmat. Kassalla on myös pakkauspaperia jota tarvitaan kynttilöiden ja lasiesineiden suojaksi. Kassan takaa löytyy myös tuotteita ja yläpuolella kaksi oranssista lamppua jotka eroavat muun myymälän lampuista. Kun myymälästä poistuu, palaa takaisin tulo-alueeseen. Asiakasta kiitetään ja tervehditään normaalin kohteliaisuus käytännön mukaisesti. Normaalistihan on mahdotonta aivan kaikille saapuville sanoa "hei" kun ovesta astuu 50 ihmistä samaan aikaan.

Tigerin nettisivut ovat yhtä hauskat kuin myymälät itsessäänkin. Selkeät mutta täynnä tavaraa. Myös instagram on täynnä kivoja DIY juttuja ja kuvia muiden maiden Tiger myymälöistä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit myös laittaa viestiä sähköpostiini, marialiciousblog@gmail.com xoxo M