keskiviikko 25. marraskuuta 2015

TIGER WEEKS

Huhhei. Monta viikkoa on takana kun aloitin työssäoppimisen Tigerilla. Teen siellä siis työssäoppimisen palkattomana ja oman työni palkallisena eli siis oma elämä - bye bye. No ei kai.
Mukavaa on ollut ja olen oppinut suunnattomasti. Vaikka olenkin ollut töissä jo vuoden tigerilla, ei myymäläpäällikköni ole ehtinyt minua kouluttamaan laisinkaan. Nyt on ollut aikaa ja olen saanut paljon uusia asioita hoidettavakseni. Pöytiä ja seiniä olen rakentanut monen monen monta viikkojen aikana, kummallisesti kyllä en ikinä muista ottaa kuvia ennen kuin olen siihen loihtinut uuden esillepanon, pahoittelen.

Pääsin mp:ni kanssa Raisioon rakentamaan Myllyyn uutta Tiger myymälää. Oli erittäin raskaita päiviä mutta todella mielenkiintoista. Ehdin nappaamaan sieltä kuvia vain pari. Niistä lisää kohta.
Sain myös kunnian kirjoittaa Plaza -lehteen meidän Tigerin joulusta. Ihan huikeaa. Olen aina rakastanut kirjoittamista ja sitäkin enemmän joulua, tehtävä oli kuin luotu minulle. Kirjoitelmista sainkin kehuja ja odottelin heti jo sormet syyhyten saavani tämän plaza lehden käsiini.
Meillä oli tigerilla myös Visu14 ryhmästä Laura työssäoppimassa, hän on aivan mahtava tyyppi ja hänen kanssaan työt hoituivat kuin vettä vaan. Erittäin ahkera ja mukava tytsy!

Mylly
Työssäoppimis viikot ovat olleet raskaita kun tekee palkallista työtä siihen päälle. Mutta mitään en vaihtaisi, tigerilla on ihana olla ja työkaverit parhaita. Ne auttaa ja opettaa. Vaikka saakin paljon risuja niin silti se asia opetetan kädestä pitäen uudestaan ettei sama virhe toistu. Vaikka päällisin puolin Tiger näyttää helpolta työpaikalta, se ei todellakaan sitä ole. Työ on erittäin tarkkaa ja vaativaa, asiat ovat millitarkkuudella seinillä ja tuotteet sijoitetaan konseptin mukaisesti. Jossain toisessa myymälässä tuotteen voi ehkä sijoittaa mihin vain mutta tigerilla ei todellakaan. Työ on siksi erittäin mielenkiintoista ja varsinkin näin joulun alla, kiirettä pitää. Olen tottunut työskentelemään yksin joten myymälän sulkeminen ja avaus ei ole minulle enää mikään kummoinen juttu. Tilityksetkin hoituvat kuin vettä vaan, olenkin aina ollut hyvin tarkka ja nopea kaikessa mitä teen.

Vielä olisi 4 viikkoa työssäoppimista edessä. Aika on mennyt kyllä hurjan nopeasti. Näille blogi postauksille on ollut vaikea löytää aikaa kun aamusta iltaan tekee töitä. Nyt kuitenkin oma keho on sanonut stop ja olenkin saanut lääkäriltä lausunnon "Stressaat aivan liikaa." Nyt siis makaan sairasvuoteella ja kirjoitan koulu juttuja. En selvästikkään osaa olla tekemättä mitään. Tulossa on pitkä viikonloppu, olen töissä joka päivä. Lopuksi kirjoitan vähän sanastoa ja muuta mitä työssä on tarvinnut tietää.

Lisämyynnillä tarkoitetaan sitä, että suosittelee asiakkaalle toista tai kolmatta tuotetta ostamansa tuotteen lisäksi. Eli siis myydään asiakkaalle lisää. Myynnit nousee tpa:ssa ja epa:ssa (Tuotteet per asiakas ja eurot per asiakas). Lisämyyntia avittaa myyjä joku kehuu ja nostaa esille toisen tuotteen sopivuutta jo haluamaansa tuotteeseen. Kassoilla usein näkee sukkia, karkkeja yms. tuotteita joita myyjät yrittävät myydä saadakseen korkeamman tpan eli lisämyyntiä.

Ristiinmarkkinoinnilla tarkoitetaan tilannetta, jossa asiakas on ostamassa tuotetta ja näkee tuotteen esimerkiksi mallinuken päällä ja näkee muita tähän sopivia tuotteita jotka hän tällöin haluaa.

Ihmiset tekevät heräteostoksia näkemistään kokonaisuuksista,lehdistä ja myös blogeista.

Työssäni käytän erilaisia sanoja jotka ovat monelle varmasti tuttuja:
Fronttaus: Tuotteen tuominen piikiltä eteen tai pöydältä eteen. Näin tuotteet näkyvät asiakkaalle paremmin ja liike näyttää täydeltä.
Piikki: Tuotepiikit joilla tavaroita ripustetaan seinille. On ykkös piikkejä joilla levennetään tuotetta ja kakkos piikit joilla lisätään uusi tuote hintalapun kera.
Alaosastot: Varaston hyllyköiden lokerikot, jotka pidetään aina ajantasalla missä mikäkin tuote sijaitsee.
Dogi: Lattialla oleva pieni matala pöytä johon sijoitetaan isot tuotteet käytävälle kuten maalaukset tai isot canvas taulut.
Häkki: Häkit käytävillä joihin laitetaan esimerkiksi lahjanaruja, pesusieniä jne. 
Viinilaatikko: Jokainen tigerin tuote pöydillä on omassa yhdessä viinilaatikossa. Pöydät rakennetaan viinilaatikkojen avulla.
Tekstiilipyssy: Pyssy jossa on naula jolla laitetaan esimerkiksi sukkaparit kiinni toisiinsa.
Pleksihylly: Joitain tuotteita sijoitetaan läpinäkyviin pleksi laatikoihin jotka ripustetaan piikkien tavoin seinille ja niihin saa pieniä tuotteita esille. Meillä esimerkiksi kampanja-alueilla on näitä paljon.
Pleksi: Pelkkä muovinen "laatta" jota käytetään yhden tuotteen nostamisella ylöspäin. Eli tuotetta laitetaan yksi viinilaatikollinen alle, pleksi väliin ja uusi kerros sen päälle. Näin rivit pysyvät tasaisina. 
Alueet: Tigerilla on omat alueet kaikille tuotteille esim. Living, Hobby, Kampanja, B-kamppis jne.
Mylly

Mylly


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit myös laittaa viestiä sähköpostiini, marialiciousblog@gmail.com xoxo M