keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Päivittäiset työtehtävät

Aamuvuoro tulee töihin klo 8 reikäleipä. Myymälä aukeaa vasta klo 9. Aamuvuorolainen tilittää ja tekee myymälässä siistimiskierroksen. Täyttää tyhjät paikat, fronttaa jne. Tunti on arvokasta aikaa aamulla, koska silloin myymälässä ei ole ketään ja saat kutakuinkin kaiken siistiksi. Sitten pohjakassa viedään myymälään ja myymälä aukeaa ja aamuvuorolainen täyttää myymälää. Joskus myös saapuu kuorma ja se tulee aina aamulla jolloin aamuvuorolainen aloittaa lavan purkamisesta.


Iltavuorolainen saapuu töihin klo 13. Hän tekee päivän toisen siistimiskierroksen, fronttaa ja täyttää tyhjät paikat. Sen jälkeen aamuvuorolainen lähtee tauolle. Myymälää täytetään ja uusia tuotteita laitetaan esille kaiken aikaa. Hyvällä tuurilla jos on esim. jouluapulaisia töissä niin yksi täyttää koko myymälää ja yksi täyttää kassan lähellä ja palvelee asiakkaita. Varastosta haetaan kaiken aikaa tavaraa, siellä on seinien täytöt ja kaikki mitä myymälän alakaappeihin ei mahdu. Täyttöä helpottaa se, että alakaapeista otetaan suoraan tuotteen täyttö ja täytetään paikalleen ja pistetään takaisin kaappiin. Myyjillä on kaiken aikaa mukana mattoveitsi, jolla leikataan pahveista turhat reunat pois "Kaappeihin ei pinota ilmaa." Myös Hangejä on, eli klipsuja joita laitetaan tuotteisiin jotta ne pysyisivät paremmin piikeissä.

Aamuvuoro päästää iltavuorolaisen tauolle klo15 ja aamuvuoro lähtee kotiin klo16 kun iltavuoro on tullut tauolta. Iltavuorolainen jatkaa myymälässä täyttöä ja klo 17 on taas siistimiskierros, tämän jälkeen edelleen täyttöä tai uusien tuotteiden esillepanoa. Klo 19 alkaa siivous. Tunti ennen sulkemista, mopataan lattia, kerätään pahvit yhteen isoon pahvilaatikkoon, roskat kassalta ja ne pistetään jätesäkissä kärryyn odottamaan. Iltavuoro sulkee myymälän klo20 ja vie roskat ulos roskalaiturille. Hän vie kassan säilöön, sammuttaa valot ja musiikin ja lähtee töistä kotiin. Iltavuorolainen jättää myös lapun aamuvuorolaiselle jos jotain on jäänyt kesken tai ei ole ehtinyt tekemään esim. hintoja jne.

Työssä tarvitsee toisinaan pumppukärryä jolla liikutetaan lavoja tai viedään ne pois. Muuten ei oikein työkaluja tarvita. Mattoveitsi on ainoa jota ilman ei pärjää. Ajankulusta en osaa sanoa, sillä kaikilla on eri rytmi, itse teen monta asiaa samaan aikaan ja hyvin nopeasti. Kaikkeen on oma taktiikka.
Maanantaina on myymälän moppaus. Muina arkipäivinä myymälän lattia lakaistaan roskista ja kivistä. Kaikkina arkipäivinä on suht samat rutiinit, ainoastaan jos tulee kuormaa tai muuta erikoista niin ne hoidetaan ensimäisenä alta pois. Sunnuntaina on karkkipäivä jolloin aamuvuorolainen kerää pian vanhaksi ehtivät karkit pois karkkipöydältä ja seinältä. Jokaiseen päivään kuuluu reklamaatio vihon käyttö, top salo listan käyttö, sähköpostin selaus, reklalaatikon tyhjennys ja "takaisin myymälään" -laatikon tyhjennys. Näiden kaikkien lisäksi palvelemme asiakkaat. Selvästikkään emme voi seistä kassalla koko päivää tyhjänpanttina joten kassalta löytyy kello jota kilauttamalla saat palvelua myyjältä.

Pidän suuresti työtehtävistä joita työaikana tulee. Uusien tuotteidein esillelaitto on suurta herkkua koska en ole siinä vielä Master. Saan aina jotain satikutia laitoistani ja siksi pyrinkin aina tekemään sitä lisää ja lisää jotta vihdoin oivallan oikeanlaisen esillepanon salaisuuden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit myös laittaa viestiä sähköpostiini, marialiciousblog@gmail.com xoxo M