perjantai 28. elokuuta 2015

Mancave

Man3 photo image_zpszcjornm6.jpgSaimme luettavaksi Jani Niipolan kirjoittaman artikkelin miesluolista eli mancave. "Miesluola on paikka, jossa mies laatii omat sääntönsä ja rentoutuu. Mutta jokaisella ei ole omaa musiikkihuonetta, baaria, tv-teatteria tai edes autotallia. Ratkaisu on ulkoistettu mancave."

Kuvat ovat artikkelista otettuja ja ideamme on miettiä miksi tämä miesluola on hyvin toteutettu ja miksi taas ei.
Seinät ovat hyvin mustanpuhuvia kuin myös huonekalut. Tummaa nahkaa, tummaa puuta, pääkalloja ja vintagea. Itse henkilökohtaisesti pidän visualisesta toteutuksesta suuresti. Vaikka huoneet ovat tummia niin silti se ei ole synkkä. Huoneita koristaa pienet yksityiskohdat mitkä tekevät huoneesta lumoavan hienon. Tietysti, kun huoneet ovat suunniteltuja miehille, tummat sävyt ja "olut" -meininki kuuluu asiaan. Pinkit seinät ja valkoiset yksityiskohdat tekisivät miesluolista enemmän naisellisia ja se ei todellakaan ole näissä se tarkoitus.

Vaikka huoneet ovat tummia, valoja ja lamppuja löytyy silti paljon mutta hillitysti ja juuri oikeilta paikoilta. Huoneissa ei ole mitään turhaa ja pöydiltäkin on heitetty kaikki turhat pois -näihin on hyvä nostaa jalat ja rentoutua. Todellinen "luksusluola".

Kahvilassa toimii sisustus ja tunnelma. "Kaikki on kaupan". Cafe Kokon isäntä Pasi Kokko etsii tuotteita ympäri maailmaa ja siksi esineitä yhdistää aitous, americana ja vintage. Hän myös lupailee harvinasia kahvilaatuja. Kahvilaa yhdistää erikoiset kahvit ja rentoutunut fiilis. Näyttävässä tilassa siis toimii kaksi yritystä: suosittu kahvila niin naisten kuin miestenkin mieleen Cafe Kokko sekä äijämäisen vintage sisustukseen erikoistunut Roomage.


Man2 photo image_zpsouytzcgn.jpg
 
Pinkomo, miesten vaateliike, joka on erikoistunut moottoripyöräkulttuuriin sekä amerikkalaisiin ja amerikkalaishenkisiin työvaatteisiin. Made in USA:n henki on Pinkomossa vahva. Liike sijaitsee Helsingissä Albertinkadulla. Yrittäjänä toimii Mikko Sorvala. Tyypillinen Pinkomon asiakas on parrakas, ruutupaidallinen 30-40-vuotias mies. "Carage" -mies. Vaikka liike on suunnattu miehille uskon, että itse menisin pyörähtämään liikkeessä ihan vain vakoilemassa liikkeen sisustusta sekä visualista ilmettä. Mahtava.


Man1 photo image_zpsjhasfazf.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit myös laittaa viestiä sähköpostiini, marialiciousblog@gmail.com xoxo M