lauantai 22. huhtikuuta 2017

Flying Tiger Copenhagen


Viimeiset päiväni Tigerilla oli maaliskuun lopussa. Siellä tein Uusivuosi -kampanjan viimeisenä näyttönä ja sen lisäksi myös Africa teemaan, siinä samassa se meni kun molemmat kampanjat olivat yhtäaikaa.

Olin Tigerilla töissä yli kaksi vuotta ja sinä aikana opin paljon uusista asioista sekä myös tietysti virheistä. Tiger oli työpaikkana erittäin haastava, tiukka konsepti ja monen asian tekeminen päivän aikana piti osata. Ensin rakennettiin seinää, sitten pöytää, otettiin uusia kuormia sisään myymälään, pidettiin varasto hallussa, tulostettiin hintalappuja ja pidettiin myymälä siistinä samalla kun palveltiin asiakkaita. Tämä oli itselleni ainakin kovin haastavaa sillä työ ei ollut asiakasläheistä vaikka asiakaspalvelija olitkin. Asiakkaille ei mennä juttelemaan, että hei miten voisin teitä auttaa etsittekö jotain tiettyä tuotetta? Ehkä tätä kaipailin koko ajan, sillä olen hyvin sosiaalinen ja erittäin hyvä myymään. No mutta, koitti aika kun sain työpaikan Silmäasemalta ja voi että, tuntuu kuin kodilta. Menen töihin paljon aikaisin ihan juuri siksi koska rakastan olla siellä, keitän kahvia ja olen vain. Tämä työ on erittäin tärkeä minulle, olen erittäin kiitollinen. Mutta Silmäasemasta lisää seuraavassa postauksessa.

Niinkuin aikaisemmin mainitsin, Tigerin työ oli erittäin haastavaa. Kaikille tikrulaisille terkkuja "ootte supernaisia". Tigerilla opin millaista on raskas työ fyysisesti. Moni harjoittelija on lopettanut työnsä kesken päivää "en pysty, en jaksa". Sinänsä huono, sillä kyllä itselleni ainakin kasvoi suunnaton teräs selkäranka Tigerilla ollesssa, muutuin ihmisenä parempaan suuntaan. Voisin verrata vähän armeijaan. Moni poika lähtee sinne ja valittaa kuinka elämä on rankkaa ja kaikki huutaa ja täytyy nousta aikaisin, ei jaksa. Elämä on. Olen kiitollinen, että sain silloin lokakuussa 2014 soiton, että "Valitettavasti sun maria nyt täytyy tulla aamulla meidän aamupalaveriin, että aloitetaan työt." Heh, vieläkin naurattaa. Mutta enivei, olen monessa postauksessa kertonut mitä kaikkea Tigerin työssä vaaditaan ja kuinka tarkkoja asetelmat on, ja siis nehän on. Viivottimella mennään, että linjat on suorassa ja karttakepillä sormille jos tulee "pyykkinaru" efekti. No ei kai. Uusivuosi teema oli haastava, sillä värejä oli sekaisin. Kultaa, hopeaa, mustaa, sinistä ja pinkkiä... Ja osaa tuotetta vain vähän joten niistä ei voinut tehdä omaa selkeää riviä. No mutta omasta mielestäni onnistuin ja työkaveritkin kehuivat kuinka hienoja asetelmia teen. I know right.

-selkeät rivit
-suorat linjat
-konspetin mukaisuus
-runsaus

Pöytä tyhjennetää, putsataan ja vaihdetaan huonot viiniboxit uusiin.

Uusivuosi pöydälle tuli hattuja, serpentiiniä, laseja, viirejä, mukeja yms. Haastava kokonaisuus kun kaikki tuotteet ovat ihan erinäköisiä, eripakkauksissa ja eri värejä. Varsinkin viinilaatikoiden alarivistö oli erittäin haastava sillä jos yksi on auki, koko loppu rivistö on myös auki. Kyllä siinä hetken piti pyöritellä, että minne tavara menee ja miten saan täytettyä ja voinko vaan tunkee nämä jonnekkin muuhun pöytään. A-alue täytyy olla katseenkiinnittävä koska tietysti, se on asiakkaan ensimäinen sijainti jonka silmillään näkee. Myöskin Uusivuosi tehtiin A-kamppis alueelle, niinkuin aina uusi kampanja. Se on haastava siinä, kun kulmassa on lasiseinä, eli sinne ei voi laittaa mitä vain tavaraa, koska asiakkaan on haastava saada niitä sieltä pois ilman, että kaikki rysähtää sieltä alas.Tästä olen siis erittäin tyytyväinen, ainoastaan juuri tuo alarivistö oli haastava ja se ei pysy linjassa, tulee siis kuoppia joita pitäisi varoa. Mutta muuten, linjat hyvät ja tuotteet aseteltu selkeästi. Myöskin miinus puoli, että nuo serpentiinit ovat kahdessa eri kohtaa mutta muistaakseni repisin hiuksiani enkä saanut niitä paremmin, ettei koko pöytä mene uusiksi. Laitoin sentään siniset ja pinkit omaan lootaan saman sävyisten pillimukien kanssa.

Seinä olikin sitten eri juttu, en ollut tyytyväinen ollenkaan sillä tavaraa ei riittänyt seinälle ja siellä roikkui vain kuulokkeita ja kalahattuja. Buu. Todella huono seinä mielestäni. Mutta ei voi mitään, ei ollut tavaraa niin semmoinen se nyt sitten oli.


Linjat ovat ainakin suorat, pienet tuotteet vasemmalle ja suuret oikealle. Piikit ei saa jäädä toisen tuotteen alle ja kiskot ei saa näkyä. Kakkos piikillä aloitetaan johon tulee hintalappu ja ykköspiikillä levennetään aina tuotetta. Ei noi seinät nyt niiiin huonot ollut kuin muistin, mutta ehkä joku toinen olisi saanut paremmat. Ehkä.

Sitten Africa teema samoilla ohjeilla. Tästä pidin sekä pöytä että seinät. Ihanat. Jes!
Tässä vaiheessa uusivuosi pöytä oli jo korjattu pois ja Africa pöytä rakennettiin sen tilalle.

Voi että, tulikin niin hassu olo kun näitä kuvia katselee ja muistelee Tigerin työtä. Tsemppiä kaikille uusille tiikereille jos tätä luette ja menette työssäoppimaan/töihin tigerille. Teistä tulee kunnon jellonia! Tigerin työ on siis tehty. Uudet tuulet puhaltaa ja seuraavaksi juttua Silmäasemalta! Lopuksi vielä kooste Tigerista, että miten pärjäsin omasta mielestäni. :)

Työ kokonaisuudessa: Myynti, asiakaspalvelu, hintojen tekeminen, kuorman purku, inventaariot, siivous, myymälän täyttäminen, pöytien rakentaminen, seinien rakentaminen, tilitys, myymälän avaus ja sulku. Sain myös mahtavan tilaisuuden tehdä myymäläpäällikön tehtäviä. Eli tilausten tekeminen. Miinus tuotteiden kirjaaminen, työvuorolistojen tekeminen sekä muut toimistotyöt. Olen kyllä todella hyvä toimistotöissä vaikka itse sanonkin. Rakastan sitä kun saa keskittyä kunnolla ja tehdä montaa asiaa samaan aikaan, soitella ympäri suomea ja joskus yli suomenkin. Kirjoitin minä myös Plazan lehteen joulukirjoitelman meidän tiger myymälästäkin. Se oli kivaa!

Missä olisin voinut parantaa: No aika usein sain noottia siitä, että säntäilen joka suuntaan ja teen kaikkea samaan aikaan. Totta puhuen, ei siellä oikein voinut keskittyä yhteen hommaan, muuten piti dumpata omia hommia toisille. :D Mausteiden esillepanoissa oli haastetta sekä kynttiläseinässä. Mutta oli se kyllä hieno fiilis kun sai kynttiläseinän konseptin mukaisesti ja vielä täyden näköiseksi.
Karkkipöytä oli myös todellinen haaste kun piti katsoa läpi kaikki ja ottaa pois vanhaksi menevät tuotteet ja saada pöytä näyttämään houkuttelevalta. Karkkipöytään upposi helposti moonta tuntia. Lelu pöytä oli myös semmonen yks piru, että voi kurjuus. Niistä pöydistä en varmaan ikinä ottanut kuvia. :D

Mitkä asiat sujuivat parhaiten: No pöytien ja seinien teko tottakai! Se oli niin mukavaa hommaa. Tyhjästä pöydästä kun sai hienon näköisen niin olihan se aika upeaa. Lattian moppaaminenkin oli oudolla tavalla kivaa kun näki sen puhtaan lattian edessäsi. Kuorman purku oli myös ihan fav hommaa. Ihan kuin joulu joka viikko! Voi sitä ilon määrää kun näki mitä tavaraa sieltä oli tulossa. "Mä laitan tän varaukseen... ja tän.. no joo, laitan tänkin..." Kaiken kaikkiaan, olin mielestäni hyvä työssäni vaikkakin vähän hosuli. #bestEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit myös laittaa viestiä sähköpostiini, marialiciousblog@gmail.com xoxo M